До уваги пільговиків! Можливість зміни безготівкової форми пільги на готівку.

На виконання ПКМУ від 27.12.2019 №1123 з 01 січня 2020 року пільговикам, яким надаються пільги у безготівковій формі, надано можливість у будь-який час змінити форму отримання пільг на «готівку».

Для цього необхідно звернутись до територіального управління соціального захисту населення та подати відповідну заяву із зазначенням соціального рахунку, відкритого в уповноваженому банку (при собі мати паспорт та картку видану банком, в якому відкрито рахунок, встановленої форми заяву про виплату пенсії або грошової допомоги із зазначенням соціального рахунку).

Пільга у готівковій формі надаватиметься з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

При наявності у пільговика відкритого в уповноваженому банку соціального рахунку (пенсійного або іншого соціального рахунку), пільги готівкою можуть перераховуватися на вказаний рахунок, у разі відсутності - необхідно звернутися до уповноваженого банку та відкрити соціальний рахунок для перерахування пільг у грошовій готівковій формі.

Пільговики, які бажають отримати пільги готівкою через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта», зможуть реалізувати таке право після закінчення опалювального періоду, шляхом подання до 15 травня відповідної заяви.

Пільговикам, які не виявили бажання змінити форму отримання пільг (з безготівкової на готівкову) звертатись до управління соціального захисту населення додатково не потрібно.