Тарифи та платіжки за електроенергію: чи будуть зміни після карантину?

Постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO надав відповіді на запитання, що стали актуальними для жителів Кривого Рогу у період карантину.

1.Чи зміняться тарифи на електроенергію для населення?

Тарифи для населення встановлюються державним регулятором (НКРЕКП), є єдиними для всіх жителів України та наразі залишаються без змін. Діючі тарифи для населення розміщені на сайті електропостачальника

Власники двозонних лічильників, як і раніше, сплачують удвічі менше за електроенергію, спожиту з 2300 до 700. Встановити двозонний лічильник можна у складі енергоефективного набору Розумний Watt, до якого також входять «розумна» розетка, комплект LED-ламп та послуга заміни лічильника «під ключ».

2.Чи будуть жителі отримувати окремо дві платіжки за постачання електроенергії та її розподіл електромережами?

Наразі відповідних рішень регулятор НКРЕКП не приймав. Рахунки за спожиту електроенергію для жителів Дніпропетровщини формує постачальник YASNO. Клієнтам надходить одна платіжка за світло з єдиною сумою до сплати. До неї вже включений тариф за розподіл електричними мережами. Якщо державний регулятор встановить інші правила щодо платіжок, YASNO буде їх виконувати та повідомить про це клієнтів додатково.

3.Коли будуть відчинені енергоофіси YASNO?

Енергоофіси YASNO відновлять свою роботу з урахуванням усіх заходів безпеки для клієнтів та співробітників. Про їх відкриття та порядок попереднього запису на очне обслуговування постачальник повідомить додатково. Наразі енергоофіси YASNO в повному обсязі надають весь спектр послуг дистанційно, і навіть після завершення карантину більшість питань клієнти зможуть вирішити онлайн чи за допомогою телефонного зв’язку.

«У своїй діяльності ми чітко дотримуємось вимог законодавства. Тому усі зміни щодо тарифів та платіжок ми будемо виконувати у випадку прийняття відповідні рішень регулятором на державному рівні» - сказав директор YASNO в Дніпропетровській області Юрій Федько.